به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی لارستان، سجاد شرفی مدیر گروه پیشگیری و مراقبت از بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی با اشاره به نام گذاری هفته سرطان (۱۴ تا ۲۴ بهمن ماه) اظهار داشت: بیماری های غیرواگیر و مزمن، اصلیترین عوامل مرگ و ناتوانی در دنیای امروز به شمار میروند؛ سرطان به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای غیر واگیر از تهدیدهای اصلی برای سلامت بشریت در قرن حاضر است و در حال حاضر پس از بیماریهای قلبی و عروقی دومین عامل مرگ در کشورهاست.
وی تصریح کرد: آنچه اهمیت دارد این است که بیش از یک سوم سرطان ها قابل پیشگیری و یک سوم دیگر به شرط تشخیص زودهنگام درمانپذیر هستند؛ بنابراین، برنامهریزی برای کنترل و پیشگیری از سرطان یک ضرورت بهداشتی است.
مدیر گروه واحد پیشگیری و مراقبت از بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی خاطرنشان کرد: مهمترین عوامل خطرسازِ قابل پیشگیری از سرطان عبارتاند از عوامل خطرساز مربوط به سبک زندگی شامل چاقی، افزایش وزن، رژیم غذایی نادرست (مصرف زیاد نمک، گوشت قرمز، چربی و مصرف کم میوه و سبزیها)، کمتحرکی، استعمال سیگار و الکل.
شرفی افزود: از دیگر عوامل خطر میتوان به ابتلا به سایر بیماریها شامل عفونتهای مزمن همچون هپاتیت، HIV، HPV و هلیکو باکتر پیلوری اشاره کرد که در ایجاد سرطانهای کبد، سرویکس، لنفوم و معده دخیل است.
وی تصریح کرد: شایعترین سرطانها در ایران به تفکیک جنس، در مردان پوست، معده و پروستات و در زنان پستان، پوست و کولون است.
مدیر گروه پیشگیری و مراقبت از بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشتی اظهار داشت: به همین منظور پویش ملی مبارزه با سرطان (از ۸ تا ۱۵بهمن)، با شعار «فاصله ها را کم کنیم» در لارستان همانند سایر دانشگاه ها برگزار می شود.
سجاد شرفی در پایان گفت: امسال نیز همانند سال های گذشته در هفته ملی مبارزه با سرطان فعالیت های مختلفی در همه واحدهای بهداشتی انجام می شود که از جمله آن ها می توان به اطلاع رسانی و آموزش، انجام غربالگری با تاکید بر اهمیت نقش تشخیص زودهنگام سرطانها، هماهنگی با خیرین سلامت و نهادهای موثر برای اجرای بهتر برنامههای غربالگری و تشخیصی اشاره کرد.
گفتنی است روزشمار پویش ملی مبارزه با سرطان به شرح ذیل است:
۸ بهمن ۱۴۰۰: پیشگیری از سرطان با شیوه زندگی
۹ بهمن ۱۴۰۰: پیشگیری از سرطان با محیط سالم
۱۰ بهمن ۱۴۰۰: سرطان و اهمیت تشخیص زودهنگام آن
۱۱ بهمن ۱۴۰۰: سرطان و بهبود کیفیت زندگی بیماران و خانواده ها
۱۲ بهمن ۱۴۰۰: سرطان و جایگاه نهادهای دولتی و حاکمیتی
۱۳ بهمن ۱۴۰۰: سرطان و نقش زنان و خانواده در مدیریت آن
۱۴ بهمن ۱۴۰۰: سرطان و نقش سازمان های مردم نهاد و خیریه
۱۵ بهمن ۱۴۰۰: مدیریت سرطان در کودکان و جوانان
درج دیدگاه